Meewerken en meedoen

Maatschappelijk meer betekenen
Alle deelnemers, begeleiders en bestuursleden van CampusVitaal zetten zich vrijwillig in. Wil je bij ons aan de slag als deelnemer of vrijwilliger? Dan nodigen we je van harte uit om eens langs te komen. U kunt dan zelf zien hoe wij werken en wat wij maken. Bel of mail ons om een afspraak te maken.

Deelnemer worden?

Elk mens heeft zijn eigen talenten en waarde. Maar soms is het lastig om die eigen-waarde te blijven zien. Om allerlei redenen kan iemand uit evenwicht raken: door een (psychische) ziekte, (psychische) beperking of ingrijpende verandering in de privésituatie. Soms lukt het dan niet meer om goed te functioneren op een reguliere werkplek. Bij CampusVitaal krijg je de ruimte om in je eigen tempo en op je eigen manier te werken aan producten. We bieden naast een fijne werkplek vooral ook een veilige ontmoetingsplek waar we samen werken aan prachtige producten.

Begeleider worden?

Onze begeleiders/vrijwilligers werken steeds een dagdeel samen met onze deelnemers. Daarbij ondersteunen ze de deelnemers praktische en verstaan ze de kunst om het werk niet te snel uit handen van een ander te nemen. Gelijkwaardigheid, enthousiasme, een luisterend oor en een helpend hand zijn de belangrijkste eigenschappen die onze vrijwilligers/begeleiders inzetten om onze deelnemers te ondersteunen.

Op dit moment is er ruimte voor:

 

vrijwilligers/begeleider


voor minimaal 1 dagdeel per week

Vrijwillige begeleiders zijn erg belangrijk voor onze medewerkers. Zij geven tijd, aandacht én een praktisch steuntje in de rug als dat nodig is. Twee rechterhanden zijn handig, maar beslist niet noodzakelijk. Je moet wel een luisterend oor, oplettend oog en vooral aandacht voor de ander hebben. Dat zijn belangrijke gereedschappen om onze medewerkers in hun eigen tempo en op hun eigen manier tot bloei te laten komen. Gelijkwaardigheid en wederzijds respect vormen de basis om de vitaliteit van onze medewerkers te versterken. We hechten veel waarde aan persoonlijke keuzevrijheid. Daarom beslis je zelf of je als vrijwilliger begeleiding geeft in ons houtatelier, de belevingstuin of dat je op een andere manier betrokken wilt zijn bij CampusVitaal. Het enige wat we van je vragen is om minstens één dagdeel per week beschikbaar te zijn. Je krijgt van ons een beperkte vrijwilligersvergoeding én een heleboel werkplezier.