MVO voor bedrijven

Social return en MVO
Veel bedrijven en organisaties willen graag maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar weten niet goed hoe ze dat praktisch kunen doen. Door samen te werken met CampusVitaal maken organisaties heel eenvoudig werk van social return en MVO.

Maatschappelijke betrokkenheid

Samen werken met CampusVitaal betekent dat organisaties meehelpen om mensen zinvol werk te laten doen, in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Daarmee dragen zij bij aan een zinvolle dagbesteding of goede re-integratie van onze deelnemers. Daarnaast vinden we het bij CampusVitaal belangrijk dat we samen met opdrachtgevers bespreken wat we voor hen kunnen doen. Dat gaat verder dan puur een opdracht uitvoeren. We kijken samen naar de inhoud en de planning van een opdracht.

Lokaal en regionaal netwerk

CampusVitaal werkt graag voor mensen en organisaties in de directe omgeving. We hebben een lokaal en regionaal netwerk opgebouwd van betrokken opdrachtgevers, zowel zakelijk als particulier. Deze opdrachtgevers erkennen de meerwaarde van een partner dicht bij huis. We staan letterlijk en figuurlijk dicht bij elkaar en volop in de lokale en regionale gemeenschap.

 

Met respect voor mens en milieu

Bij CampusVitaal werken we met respect voor mens en milieu. We gebruiken voornamelijk lokale of regionale grondstoffen. CampusVitaal is gevestigd in Best. Deze plaats stond vroeger bekend om de vele klompenfabrieken. Zij maakten van peppelhout of kanidassen klompen die de hele wereld overgingen. U kent deze houtsoort misschien beter als de populier. Nog steeds is de populier een beeldbepalende boom in het landschap in en om Best. Deze zachte houtsoort leent zich goed voor het maken van allerlei producten. Wij werken voornamelijk met lokaal of regionaal gekapt peppelhout. Onze koffie is biologisch geteeld en in onze tuin kweken we biologisch planten, kruiden en groenten.