Over de campus

Tijd, aandacht én werkplezier zijn de belangrijkste ingrediënten om onze producten te maken. We kiezen bewust voor maatwerk in productie en begeleiding van onze deelnemers. Natuurlijk hebben we ook respect voor alles wat groeit en bloeit! We zorgen bij CampusVitaal namelijk goed voor mens én milieu. Daarom hebben we naast een hout-, koffie- en creatief atelier ook een biologische belevings- en moestuin.

Ons houtatelier

In het houtatelier werken we milieuvriendelijk aan producten op bestelling, aanvraag en voor de vrije verkoop. Onze ‘grondstof’ is regionaal gekapt populierenhout en we gebruiken alleen verf op waterbasis. Speelgoed, keukengerei, meubilair, tuinartikelen, decoratie …. We maken het graag én goed!

Ons koffieatelier

Bij KoffieVitaal verpakken we ambachtelijke verbouwde en gebrande koffiebonen. De bonen komen van een kleine boerencoöperatie in Brazilië. Ambachtelijke koffiebranderij Fleur de Café in Deventer brandde deze bonen. Wij wegen de bonen af en verpakken ze met veel zorg en aandacht.

Ons creatief atelier

Mozaïek, decoreren van producten, het maken van accessoires én het bedenken van nieuwe producten … In ons creatief atelier krijgen onze deelnemers de tijd om hun creativiteit te (her)ontdekken. Hun ideeën, maar ook hun handige handjes voegen waarde toe aan veel van onze producten.

Onze belevingstuin

In de belevings- en moestuin telen en verbouwen we kleinschalig, biologisch en milieuvriendelijk planten, bloemen, groente en fruit. In onze zelfgemaakte insectenhotels en vogelhuisjes voelen allerlei dieren zich thuis. We zorgen samen voor een plek waar mensen én vogels, vlinders en (andere) insecten gedijen.